Alweer 2 en halve week in BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu Alweer 2 en halve week in BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu

Alweer 2 en halve week in BsAs

Blijf op de hoogte en volg daph en wille

23 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

¡Hola!

Dag lieve mensjes! Jullie begonnen je natuurlijk alweer af te vragen wat wij de afgelopen week allemaal beleefd hebben he? Nou hier komt een update van onze tweede week BsAs......(spannend he?)
Goed, we zullen eerst maar even opbiechten dat ons Spaans huilen met de pet op is (is dat een zin?)We spreken in het hostel de hele tijd engels (ons engels wordt daarentegen wel met de dag beter) maar we oefenen dus eigenlijk niet zoveel met ons spaans. We hebben natuurlijk wel gewoon 2 uur les per dag, maar heel stiekem zeggen we soms dan maar gewoon even `Si,si` omdat we helemaal kapot zijn er helemaal niets meer van begrijpen. Maar goed, de lerares moet wel erg vaak om ons lachen als we weer een een komisch verhaal willen vertellen en na twee zinnen bedenken dat we dat helemaal niet kunnen in t Spaans...dus ach, we vermaken ons wel.
In de stad en in `t hostel is het ook nog steeds erg gezellig, even voor de mensen die de soap op onze kamer volgden, het meisje sliep dus gewoon bij d`r vriendje in bed, we hadden tóch niet zo goed gekeken. Ze is echter enkele dagen daarna vertrokken omdat ze `t uit hadden gemaakt (en ze zouden hier nog wel samen gaan wonen) Ze is vanmiddag echter weer teruggekomen aangezien ze toch niet zonder elkaar konden, en nu zijn ze heel de tijd ontzettend klef aan het doen, wat heust niet leuk is voor ons, want dan missen we onze liefjes zo!!
Maandag hadden we een tóp dag. De Spaanse les ging erg goed, en hierna zijn we bustickets gaan kopen voor onze reis naar he zuiden. We voelde ons een soort alice in wonderland, want t was er HEUL groot met honderden kraampjes. Nadat we (in het spaans, dat dan weer wel) bij verschillende busbedrijven hadden geïnformeerd naar de prijs, en erachter kwamen dat ze allemaal even duur zijn, hebben we geboekt. Het schijnt een erg luxe bus te zijn met relaxte stoelen en ontbijt,lunch en diner. Omgerekend en het besparen van een overnachting en eten kost het ons 30 euro`s om al op de helft te komen richting Ushuaia. We gaan namelijk naar Puerto Madryn. Dat ligt vlakbij Penisula Valdes, wat een prachtig natuurgebied moet zijn, vol met pinguins, walvissen en ander zwemmend volk (zien jullie ook weer eens wat anders dan bierdrinkende mensen ;) )
En het was dezelfde dag dat we te horen kregen dat Maarten z`n stage heeft, dus kon hij niet meer stuk.
Verder zijn we een beetje de dagen aan het aftellen hier. De stad is leuk, maar we willen dòòr! Gelukkig hebben we even een schema gemaakt wat we elke dag willen doen, dus we komen de tijd wel door (want zo ernstig is t natuurlijk ook weer niet).
Maandag gingen een aantal Israeliers van ons hostel naar `een of anders feest`rond de klok van acht en vroegen of we meegingen. Impulsief als we zijn zeiden wij natuurlijk ja, dus kwamen we op een onwijs geweldig outdoor drum feest (met, jawel, heule grote biertjes voor 2 euro 50).
Ook hebben we een bezoekje gebracht aan het Boca stadion (waarom is ons tot op hede een raadsel)Het zag er erg verpauperd uit, en de wijk was niet echt vriendelijk. Een Braziliaanse vriend van ons is daar zijn pizza punt `kwijtgeraakt` die hij op straat aan het eten was, er kwam een jongetje langsrennen en pikte t ding uit zijn handen, haha. Jullie kunnen je voostellen dat we blij waren toen we weer in de taxi zaten.
Goed, ik ben vast van alles vergeten, maar t verhaal wordt anders veeeels te lang.
Blijf reageren, we worden er erg blij van!

Alle liefs, uit Buenos Aires
Dikke kus Wille en Daph

• 23 Januari 2008 - 21:50

Arjan:

MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOI!!!

• 23 Januari 2008 - 23:02

Bart:

Het is toch een grof schandaal, twee vrouwen naar een voetbalstadion. En ik zit hier...

• 24 Januari 2008 - 07:55

Kyra:

He Lieverds! Geniet nog steeds van jullie mooie verhalen! Klinkt nog steeds super. Kan me wel voorstellen dat jullie nu graag door willen, maar das dus al bijna! Dikke kus vanuit hier (achter het bureau ;)) KUS!

• 24 Januari 2008 - 10:31

Verreweg De Slimste:

Hey hallo die top dag heeft maar 1 foto. Dat kan dus echt niet. Ik snap niks meer van al die albums. Graag een beetje orde in mijn leven brengen. Want het is heust niet leuk zonder jullie fratsen.

Ik mis jullie gewoon een beetje..

• 24 Januari 2008 - 12:33

Laurien:

Hola chicas! Ik had nog wel zo gehoopt fijn Spaans met jullie te praten straks, maar als ik het zo lees moet er nog even geoefend worden, haha. Blijf genieten van jullie verhalen, is een stuk interessanter dan alle sollicitatie beslommeringen hier kan ik je vertellen... Muchos besos, lau

• 24 Januari 2008 - 15:48

Angela:

Zie je wel Wille, je bent toch een voetbalfan.............

• 25 Januari 2008 - 14:36

Hannie En Leo:

Zo te lezen hebben jullie het best naar je zin. Volgens mij kun je dus heel goed uitgaan daar in BA.Leuk dat ik van Maarten het adres van deze site heb gekregen. We zullen zo nu en dan jullie reis meebeleven. Nou heel veel plezier nog.Groetjes!

• 27 Januari 2008 - 09:17

Pauline:

Hoi meiden,
    Zo te zien vermaken jullie je prima daar, maar ksnap dat het nu wel begint te kriebelen om verder tegaan. Wanneer vertrekken jullie richting Ushuaia (haha wat een naam:) de laatste spaanse lessen even nog goed jullie best doen, want daar zul je de rest vd reis alleen maar baat bij hebben. Nou geniet de laatste daagjes/week nog in BA en suc6 met jullie (luxebustrip) naar de volgende plek waar het volgens mij heel mooi zal zijn.
    Liefs pauline

• 27 Januari 2008 - 13:47

Jannert:

Hallo lieve lieverds!! Klinkt te gek allemaal!! Erg jaloers hierzo.. Enjoy Lots, geniet er lekker van, door het lezen van jullie verhalen heb ik zelf steeds meer zin om te gaan!! 4 mei bij de weg is mijn vertrekdatum...dikke vette smakkert van mij!!

• 27 Januari 2008 - 15:29

Anne:

jaaaaaaaaaaaaaaaaaa londen heeft jullie ok gevonden. ben ook altijdde laatste he... wat klinkt het allemaal goed en de foto's spreken boekdelen!!
    hier alles prim, morgen weer keihard aan de bak, maar als ik jullie site blijf lezen, waan ik me gewoon een beetje bij jullie!!

geniet nog lekker lieverds!!

veel liefs

• 27 Januari 2008 - 16:22

Frederike S.:

Hey schatten! Wat een gave verhalen weer!! Ik zit hier helemaal mee te genieten van al jullie grappige avonturen en leuke foto's!!!!!

Nou hier verder alles okay. Ik ben er gisteren achter gekomen hoe die bordjes heten die je op de lopende band bij de supermarkt moet zetten om je eigen boodschappen af te scheiden van die van de personen voor en achter je. Ze heten: beurtbalkjes. En dat was dan ook meteen het hoogtepunt van mijn week.

Dus zoals jullie wel begrijpen blijf ik lekker meelezen met jullie verhalen! Dan heb ik ook het gevoel dat ik nog wat meemaak. ;-)

xxxxx

• 27 Januari 2008 - 21:01

Anne:

ps even vergeten; het is heeeel erg goed dat jullie engels zo vooruit gaat!komt je goed van pas als we jc weekend hier gaan vieren... dag dametjes nogmaals geniet en ik begin jullie al wel te missen nu de lustrumreis al weer zo lang geleden is.....

• 02 Februari 2008 - 11:40

Nel Kot:

Hoi Willempie,as je zover weg bin vergeet je Numesdurp misschien een bietjie,maar an de taal weetjie tmisschien weer.Wat is het ontzettend gaaf daar in het verre buitenland.Eeerg leuk wat jullie daar allemaal beleven.En wat fijn dat jullie alles ons zo "vertellen" en enige foto's.Hiil veul plsier verder.Blijf lekkker genieten allebei.groetjes Nel Kot.