Het Noorden: Waar Argentinië de hemel raakt - Reisverslag uit Salta, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu Het Noorden: Waar Argentinië de hemel raakt - Reisverslag uit Salta, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu

Het Noorden: Waar Argentinië de hemel raakt

Blijf op de hoogte en volg daph en wille

22 Maart 2008 | Argentinië, Salta

Hallo allemaal,

Ik zat eens even terug te lezen waar we eigenlijk gebleven waren met berichten op onze waar ben jij, en dat valt ernstig tegen.
Ik zal prberen het niet al te lang te maken, maar er is heel erg veel te vertellen!!!

Na Cordoba zijn we naar Tucuman gegaan. We zaten helemaal voorin de bus dus konden de omgeving helemaal goed in ons opnemen. In Tucuman aangekomen hadden we wat gegeten en zijn we in ons verschrikkelijke meest slechte bed/matras ooit gekropen. Het matras had net zo goed een deken kunnen zijn zo dun was hij ( dus dat betekende blauwe heupen de volgende dag).

In Tucuman hebben we ontzettend cultureel gedaan en hebben we bijna alle musea wel bekeken. We zijn natuurlijk naar de casa Indipencia geweest waar op 9 juli 1912 de onafhankelijkheid van Argentinië is getekend. Daarnaast hebben we een privè tour gekregen door het Casa Padilla. Dit moest een erg mooi museum zijn met de meest schitterende schilderijen en meubels. Helaas was hij gesloten wegens lekkage schade. Maar toen wij dus even om het hoekje kregen was de eigenaresse niet te beroerd om ( in het spaans natuurlijk) ons nog even rond te leiden, erg leuk!

Hiernaast lag het Casa de Gobierno, het prachtige gemeentehuis. Hier konden wij even aansluiten bij een groepje studenten om een uitleg te krijgen over het `palacio` in de `sala blanca`.

En natuurlijk waren er de kleinste musea met 2 zaaltjes die erg skattig waren.

De mevrouw van ons hostel had ons overtuigd om niet meteen naar Cafayate te gaan, maar 1 nachtje in Tafi del Valle te overnachten; dus dat hebben we maar gedaan.

De tocht naar Tafi ( ondanks dat Daphne af en toe iets wat misselijk werd) was prachtig! Alles was zo ontzettend groen,..dat waren we niet echt gewend! Tafi is een schattig klein dorpje met een erg mooi natuurlandschap waar we enkele uurtjes heerlijk hebben gewandeld ( we beginnen ons al bejaard te voelen met al dat wandelen). De volgende dag nog even naar de Jesuïten kapel gegaan om rond 2 uur de bus naar Cafayate te pakken.

Hier hebben we 3 nachten geslapen en ons wederom erg vermaakt.
Wederom enkele bodega`s bezocht ( die hier gewoon 1 blokje lopen van het hostel zaten) En mochten we echt `even een kijkje in de keuken nemen´. Maar de kers op de pudding was de tocht naar de Quebrada de Cafayate ( de kloof van Cafayate). Bekend om zijn schitterende kleuren en vormen gevormd door de natuur. Het was helaas een tour van het niveau ¨U kunt nu hier uitstappen om een foto te maken en wat rond te lopen¨ Maar desalniettemin was het zeker de moeite waard!

De volgende dag zijn we in de bus gestapt richting Salta, het noordelijkste puntje waar we heengaan.
Hier zitten we ook nu op dit moment, het is weer een stad met veel bezienswaardigheden dus we kunnen onze lol weer op.
We hebben hier een museum bezocht waar ze drie kleine mummie kinderen heen hebben gebracht die ze in een vulkaan hadden gevonden. Omdat het daar zo koud was zijn ze perfect bewaard gebleven het is echt zo bizar.

Als tip hebben wij in Cafayate van twee engelse meisjes gekregen om hier in salta een tour te boeken naar de zoutvlaktes. Wij wilden heel erg graag de trein van de wolken tour doen, maar die was helaas al drie jaar niet meer werking, dank u lonley planet voor de dooie mus :(
Vet fijn was dat de tour in een auto was en niet weer in een grote touristenbus, ja ja we worden al verwende kinders hier.
De tour was het meer dan waard. Weer prachtige bergen in diverse kleuren en vooral niet te vergeten de zoutvlaktes waar je erg leuke foto´s kunt maken.
We zijn onderweg gestegen tot 4170 meter boven de zeespiegel. Om geen last te krijgen van hoogte ziekte moesten we koka balderen in onze wangzak stoppen. Erg charmant en de smaak was ook niet echt plesant (wanneer is het ook alweer sinterklaas :)) Al met al geen hoogte ziekte gekregen dus was het waard!!!
Toen op de terugweg onze medepassagiers achterbleven om verder te gaan reizen mochten wij nog even alle vragen aan onze, Belgische, gids stellen waar we op konden komen. Deze jongen wist echt zoveel.
Hij heeft ons even haarfijn uitgelegd hoe de geschiedenis en bevrijding van argentinie nou in zn werk is gegaan. We hadden natuurlijk al het een en ander opgepikt tijdens onze reis, maar effe alles op een rijtje was ernstig fijn.

We hebben ook nog een dagje een handcraft marktje bezocht en met goede vrijdag toen niks open was lekker in het parkje gezeten!!!!

Inmiddels gaat de tijd echt hard. Morgen over twee weken staan we alweer op schiphol.. We gaan morgen naar Iguazu, de inmiddels wel bekende watervallen. Daarna nog een paar daagjes Rosario om vervolgens nog even onze vrienden in BsAs te gaan bezoeken.

Al met al zien we jullie alweer bijna!!!!!!!

Heel veel liefs Daph en Wille

ps vergeten jullie niet ook de foto´s te bekijken die we bij de vorige berichten er nog even bij hebben gezet????

• 22 Maart 2008 - 21:11

Sandra:

Wow wat gaat de tijd toch snel, niet normaal. Ik kan alleen maar zeggen vergeet ook het laatste stukkie niet te genieten! Maar als ik zo een beetje jullie verhalen volg komt dat best in orde! Heel veel plezier nog, ik denk aan jullie vanuit hier (met wellicht een witte pasen, er ligt al een klein laagje...)!!
    Ciao!

• 22 Maart 2008 - 23:02

Maarten:

Koka bladeren??? Jullie zitten gewoon vet aan de drugs daar!!
    En wat heeft die oude slavenhandelaar daar mee te maken?

kus

• 22 Maart 2008 - 23:20

Maarten:

Koka bladeren??? Jullie zitten gewoon vet aan de drugs daar!!
    En wat heeft die oude slavenhandelaar daar mee te maken?

kus

• 23 Maart 2008 - 09:39

Angela:

Weer zo'n gezellig verhaal op deze eerste (witte) paasdag.
    Jullie zien er prima uit met die gezonde bruine kleur. Ook cultureel gezien zijn jullie inmiddels heel wat meer mans.
    Langzaam aftellen naar ons Nederlandse ritme zal nog niet eenvoudig zijn.
    Maar jullie hebben nog twee heerlijke weken voor de boeg.
    Enjoy.
    xxxx ook van Ad.

• 23 Maart 2008 - 11:26

Harry & Olivier:

He daar,
    Hebben alles gevolgt maar eigenlijk nog nooit een berichtje achter gelaten, probeer nog een paar maanden weg teblijven het is hier waardeloos ... weer, wil maar geen zomer worden.
    Na onze wintersport met Sanne en Ilse zeker twee weken depri geweest, omdat het niet ophield met regenen.
    Alles wat we gezien hebben op jullie site ziet er super uit, geniet van de twee laaste weken maar bedenk goed waar je naar terug gaat HaHaHa
    Grapje.... natuurlijk is geen leuker gezelliger land dan Nederland, en je bent zo weer gewend tot snel !!!
    BIG HUGS Harry & Olivier

• 23 Maart 2008 - 11:43

Lya:

Ja, er was inderdaad veel te vertellen. Hadden jullie verhalen al een poosje gemist. Maar weer de moeite waard hoor, meiden. En Maart, wij begrepen die op- merking over "die schijnheilige"ook al niet. We wensen jullie een goede reis naar Iguazu. Weer een hele zit. En stiekem tellen wij de dagen verder af. Geniet nog even van de zon en please breng een beetje voor onsmee over 2 weken. Kunnen we gebruiken hier.
    Dikke kussen van je mams.

• 24 Maart 2008 - 08:56

Wout En Sylvie:

Vanuit Oubaai zuid afrika genieten we ook weer met jullie mee. De zwartberg pass hier geeft dezelfde kleuren rotsen met ook veel oranje. klopt ook, want zuid amerika en afrika hebben ooit aan elkaar vast gezeten. wij hebben hier nog een paar dagen en gaan morgen het wijngebied in. groetjes en kus.

• 24 Maart 2008 - 10:43

Frederike S.:

'We waren er zelf ook' hahhahahahaa, wat een leuke grapjesmakers zijn jullie toch!!!!! En ook weer een mooi verhaal, met een grapje op z'n tijd!! Complimenten. Geniet er nog heeeeeeeeeeeeeeeel erg van de laatste weken (<- zo klinkt het nog wat meer voor jullie)!! En doe voorzichtig, dikke kus Fred!

• 24 Maart 2008 - 13:06

Hans ( Henk):

Dit moet me toch even van het hart. De meesten van jullie vrienden gaan maar twee of drie weken achtereen op vakantie en bij jullie stellen die laatste twee weken al bijna niets meer voor zoals ik lees.Wat mij betreft zeggen jullie: zo nu zijn we een beetje gewend nu gaan we nog even lekker genieten, want over twee weken zitten we weer aan de Nederlandse dis. Laat alles je nog maar goed smaken en probeer zoveel mogelijk Spaans te spreken, komt jullie straks waarschijnlijk goed van pas.Volgens mij moet het mooiste nog komen: de watervallen.Goed liefs van mij en kus.

• 24 Maart 2008 - 14:35

Mayo:

Lieverds, ik zou nog lekker even daar blijven hangen want het is hier pluerisweer.. ;) Geniet nog van de mooie dingen en reisjes en tripjes en wandelingetjes en andere bejaarde dingen die jullie daar aan het doen zijn! Haha! Dikke zoenen en alle liefs vanuit Utrecht! xxxx

• 25 Maart 2008 - 16:31

Neef Hans:

goeie tip van die coca bladeren; neem graag wat van mee, voor op de wintersport als t hoog is! veel plezier de laatste weken en geniet er van want tis hier nu sneeuw, regen, kou en nattigheid. Misschien dat coca kauwen daar ook tegen helpt dus neem nog wat extra mee. groetens, hns!

• 26 Maart 2008 - 11:59

Hester:

Hai popjes,
    Klinkt weer gezellig, echt mooi die zoutvlaktes! Zijn jullie elkaar nog steeds niet zat? We hebben jullie wel gemist zaterdag met de jee-anne-is-in-nederland-jaarclub-borrel...
    Kus

• 29 Maart 2008 - 15:27

Anne:

meiden wat is het toch geweldig!! hier lles weer het oude, na een heerlijke wk in nl nu weer terug in de uk en nu naar de boat race. miste jullie wel vorige week zaterdag, maar er zullen snel weer genoeg momenten zijn dat jullie er weer bij zijn!! geniet van de laatste dagen!!

dikke kussen anne