1e week BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu 1e week BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van daph en wille - WaarBenJij.nu

1e week BsAs

Blijf op de hoogte en volg daph en wille

16 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Dag lieve menschen!

We hebben al enige dagen niets meer geschreven (en da´s best veel voor ons gebruik) dus het werd maar weer eens tijd.
We hebben er nu een weekje opzitten en beginnen de stad met al zijn verschillende wijken steeds beter te kennen. In San Telmo is het heerlijk struinen door de (dure)kledingwinkeltjes en kunnen we onze huizen in gedachten inrichten met de meest prachtige antieke stukken ( Jammer alleen dat Daphne daar nou weer niet zo van is). We hebben ook al behoorlijk wat sight seeing gedaan, en beginnen steeds beter te begrijpen hoe het leven in BsAs/Arg in elkaar steekt. Wat erg opvalt zijn de standaar bedelende mensen. Ze liggen op straat en lopen langs je tafeltje wanneer je zit te lunchen op een terras. Het blijft erg moeilijk, vooral wanneer we net lekker aan een broodje zitten die we ¨goedkoop¨vinden. In de metro naar onze Spaanse lessen lopen er standaard erg jonge kinderen boekjes, kalendertjes of armbandjes te kopen. We hebben nu besloten om alleen nog maar geld te geven aan de muzikanten, anders houden we geen pesos meer over.
Maandag hebben we echter luxer dan luxe gegeten aangezien we op sleeptouw zijn genomen door de ooms,en Godfried, van Willert. We zijn eerst naar een soort tangoshow gegaan. Hier werden we door oude bezwete mannetjes ten dans gevraagd maar helaas hadden we onze tangschoenen thuis gelaten en liepe we op slippers,...amders hadden we het natuuuuurlijk gedaan.
Na de tangoshow zijn we heerlijk sjiek uiteten geweest, met geweldige wijnen.
De Spaanse lessen gaan ons steeds iets beter af. We hebben 2 leraressen, waarvan er eentje redelijk, en de ander totaal geen Engels spreekt,...leerzaam maar wel ontzettend heftig en vermoeiend,...ook al zijn ´t maar 2 uurtjes. Ons voornemen om na elke les ¨iets¨ te gaan doen komen we niet altijd na, aangezien het soms te warm is voor lange wandelingen en benauwde subtes (metro).Maar gelukkig kunnen we dan altijd in ons immer gezellige hostel terecht wat een ware soap aan het worden is. Mensen waarvan we dachten dat ze vriendje en vriendinnetje zijn, daar ligt t meisje ineens ´s ochtends bij een heel andere meneer in bed...Erg spannend hoe dat zo is gekomen, en natuurlijk goed voor onze fantasie. De ´oude´mannen (Wij vinden 40 natuurlijk helemáál niet oud lieve lezers, maar voor een hostel valt t wel wat op) hebben de kamer inmiddels verlaten.
O, en wassen gaat hier trouwens op magische wijze: Stop al je was in een zak, en je witte kleren komen met een mooi roze kleurtje terug.....De meneer van de wasmachines is ze de volgende dag op komen halen en heeft ze ff in een bleekbadje gelegd,...nu zijn ze iets minder roze. Ach goed, we blijven leren, de was moeten we dus scheiden, dat doen ze daar niet!
Contact met het thuisfront verloopt prima via skype en msn, en aangezien we gratis internet in ons hostel hebben zijn ze eigenlijk altijd dichtbij.
Al onze Israelische vrienden zijn ondertussen vertrokken, richting huis of ergens anders in Arg. Dus nu zullen we weer nieuwe vrienden moeten maken, gelukkig is dat glad niet lastig want we worden elke avond meegevraagd naar kroeg/electrofeest/snookerclub.
We zullen binnenkort even extra fotoruimte kopen, en dan kunnen jullie weer meer foto´s aanschouwen.

Wederom super leuk al jullie reacties,....keep it going!!

Heel veel liefs van ons!

• 16 Januari 2008 - 22:46

Anneke:

Met veel plezier lees ik jullie stukjes en hoor dat jullie het goed doen en het ook leuk hebben samen. Spijtig dat jullie de dansschoenen vergeten waren,en niet fijn in de armen van zo'n zweterige argentijn konden dansen, Dat bewaar je dus voor een volgende keer. En dan zoek je een frisse mooie jongen uit.
    Lieve meisjes knuffel van mij Anneke

• 17 Januari 2008 - 08:36

Arjan:

¿¿Was scheiden??... pfff het lijkt wel alsof je in Nederland bent!!! belachelijk!!!

gr. Arjan

P.s. Er worden geen mooie frisse jongens uitgezocht!!!!

• 17 Januari 2008 - 08:49

Lya:

Hallo lieverdjes, wat een gezellige berichten. En Anneke, je mag de meiden niet op slechte gedachten brengen hoor met die frisse jongens, dat kan Arjan ( en misschien ook Maarten ??) echt niet aan, dat merk je zeker wel.Goed, meidjes, we spreken jullie vanavond op MSN. Leuk nog even voor we op vakantie gaan.Dikke kus van mam.

• 17 Januari 2008 - 08:55

Lya En Hans:

Nog even een berichtje: jullie hebben weer ruimte voor 100 foto's hoor. Hebben we net voor jullie ingekocht.
    Dus dan willen we ze ook wel zien natuurlijk, maar dat zal wel lukken.
    x x x x x

• 17 Januari 2008 - 11:26

Sandra:

Het heeft ff geduurd voor ik wat geschreven heb, maar hier is ie dan! Denk in ieder geval niet dat ik je vergeten was!! Ik lees met veel plezier jullie avonturen elke keer als jullie weer wat opgeschreven hebben! Klinkt echt allemaal super daar.
    Geniet ervan, maar dat hoef ik volgens mij niet eens te zeggen, want dat komt wel goed!
    Ciao

• 17 Januari 2008 - 11:34

Marleen:

klinkt zo leuk allemaal! ook aan de foto's te zien veel plezier! enjoy! en als je het te warm hebt denk maar aan de kou hier! ik wou dat ik jullie was! xxx

• 17 Januari 2008 - 14:33

Maarten:

Ik hou niet van frisse mooie jongens! Ga maar met elkaar tango dansen ofzo...
    Fijn je gister weer ff gesproken te hebben Daf!
    Zag dat het nu wat minder heet is en blijft in BA, rond de 25 graden. Das een prima temperatuurtje lijkt me!
    M'n gesprek bij de Abn is dus verplaatst naar maandag. Er was iets tussengekomen voor meneer Wilders.
    Kus

• 17 Januari 2008 - 15:42

Hester:

Jeetje, als je een rela hebt mag je heus nog wel met mooie frisse jongens dansen ;-)

• 17 Januari 2008 - 15:59

Angela:

Hai Girls,
    Jullie beleven zo wel het een en ander.
    Het enthousiasme blijkt uit jullie verhalen. Het bedelen is natuurlijk minder.
    Houdt ons wel op de hoogte van de belevenissen in het hostel, ik bedoel natuurlijk over de mensen en niet de verknoeide was. Een beetje fantasie kan nooit kwaad.
    xx

• 17 Januari 2008 - 20:43

Ton:

Volgens mij zijn er alleen maar oude of erg naar zweet stinkende mannen daar. Het thuisfront hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken, lijkt me. Misschien wordt dat anders als de dames BA gaan verlaten?
    Veel succes met de Spaanse lessen, want dat lijkt me best moeilijk met slechts één Engels sprekende lerares. Hoe doet die andere lerares dat dan!?
    Liefs,
    Ton

• 18 Januari 2008 - 10:36

Josephine:

Wij blijven met veel plezier jullie verhalen volgen. Geniet van alles wat jullie tegenkomen en sla het op (digitaal maar ook in je eigen geheugen), want dit zijn toch wel hele leuke ervaringen en volgens mij komen er nog véééél meer.
    Geniet lekker verder,
    groetjes van ons uit Huizen.

• 19 Januari 2008 - 17:17

Natje B.:

Heeeey lieve Wille,

LEUK LEUK LEUK de berichten van jullie te lezen..y por supuesto, me gusta the pictures! Geniet van je reis zo ver weg! tot gauw beep(s)! xx Natje

• 19 Januari 2008 - 18:49

Joyce:

Tuurlijk ben je er volgende x bij! Maar ik denk dat je Argentinie niet had op willen geven voor 1 leuk feestje!!??

Echt leuk om al jullie verhalen te lezen!!

X Joyce

• 20 Januari 2008 - 10:22

Nana:

wat leuk dat jullie zo goed uit geweest zijn met de jongens en godfried, het eten is daar wel lekker zeker? en daarvoor nog getango't. de danspartners waren daar niet zo geweldig en maar goed ook voor de jongens hier ik word bij je vader en moeder geweldig verwend. vandaag ga ik weer naar huis kusjes nana